Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Επιμελητήριο Μαγνησίας: «Να ανασταλεί ο «Νόμος της Μυκόνου» για την Μαγνησία

Επιμελητήριο Μαγνησίας: «Να ανασταλεί ο «Νόμος της Μυκόνου» για την Μαγνησία

Την άμεση αναστολή του Νόμου 5092/2024, την αναστολή όλων των ελέγχων, αλλά και την ακύρωση όλων των μέχρι τώρα πράξεων επιβολής προστίμων μέχρι 31/12/2024 ζητά με παρέμβασή του στον αρμόδιο Υπουργό κ. Χατζηδάκη το Επιμελητήριο Μαγνησίας, μετά και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με ανθρώπους του τουρισμού με την συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αριστοτέλη Μπασδάνη, της Προέδρου του Τουριστικού Τμήματος Θέκλας Καμμένου, του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργου Ζαφείρη, του τουριστικού παράγοντα Πάρι Κονιόρδου, του Προέδρου Επαγελματιών Ν. Αγχιάλου Βασίλη Ασδεράκη και του Προέδρου Επαγγελματιών Καλών Νερών Κώστα Βαρδάκη.

Όπως επεσήμαναν επαγγελματίες του τουρισμού κατά την διάρκεια της σύσκεψης, η εφαρμογή του Νόμου που έχει χαρακτηριστεί και από πολλούς «Νόμος της Μυκόνου» αποτελεί για την Μαγνησία τον «ξαφνικό θάνατο» για τους επαγγελματίες που καλούνται στα μέσα της τουριστικής σεζόν να προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού, ακόμη και σε λουκέτα των επιχειρήσεών τους, που με αιματηρές θυσίες κατάφεραν να ανασυντάξουν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Νόμος έγινε με προχειρότητα και δημιουργεί ακρότητες στην εφαρμογή του.

Αναφορικά στα τουριστικά καταλύματα, τα ομπρελοκαθίσματα, που προσφέρονται δωρεάν στους πελάτες, αλλά και σε οποιοδήποτε τρίτο, θα πρέπει να καλύπτουν τον αριθμό της δυναμικότητας του κάθε καταλύματος τηρουμένης της απόστασης των 2 έως 3 μέτρων από την ακτογραμμή ανάλογα με το πλάτος της παραλίας.

Από την πλευρά του ο κ. Ζαφείρης πρότεινε την αναλογία 60-40 ως προς την χρήση και εκμετάλλευση του αιγιαλού, ώστε το 60% να αφορά στους πολίτες και το 40% στους επαγγελματίες του τουρισμού για την εκμετάλλευση και χρήση ομπρελοκαθισμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Μπασδάνης ως Πρόεδρος του ΠΕΣΘ θα αποστείλει άμεση σχετική επιστολή προς τον κ. Χατζηδάκη για αναστολή του Νόμου που να αφορά ολόκληρη την Θεσσαλία που βρίσκεται σε περίοδο αναπροσαρμογής από τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR