Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ κ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΠΑΣΔΑΝΗ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ κ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΠΑΣΔΑΝΗ

Tο 2016 μας «αποχαιρετά» αφήνοντας πίσω του δυσκολίες, επώδυνες αλλαγές, οικονομικές δυσχέρειες και δυστυχώς πολλά λουκέτα στις τοπικές μας επιχειρήσεις.


Ο επιχειρηματικός κόσμος για ακόμη μία φορά έφτασε στα όρια της χρεωκοπίας, με μη εξυπηρετούμενα δάνεια που «χτύπησαν» κόκκινο, με χαμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, με ύφεση και ανεργία.


Ευχή όλων μας το 2017 να είναι, επιτέλους, μία διαφορετική χρονιά. Μία χρονιά που η χώρα θα ανασυνταχθεί, θα βρει το δρόμο της και θα επιστρατεύσει όλες τις υγιείς της δυνάμεις για να καταφέρει πια να προχωρήσει μπροστά. Έχουμε ανάγκη να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση και να δώσουμε τη μάχη της ανασυγκρότησης και της δημιουργίας.


Η επιχειρηματική κοινότητα της Μαγνησίας, παρά τις δυσκολίες που αντιπαλεύει καθημερινά, καταφέρνει να προσφέρει τα μέγιστα στην πραγματική τοπική οικονομία και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Δυστυχώς, όμως, στον τιτάνιο αυτό αγώνα είναι μόνη της. Χρειάζονται νέες επενδύσεις απαιτείται άμεση τόνωση της ρευστότητας, διευθέτηση του θέματος των «κόκκινων» δανείων, αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ, περιορισμός της υψηλής φορολογίας και ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον.


Η Πολιτεία θα πρέπει να λάβει επειγόντως μέτρα για να εξασφαλιστεί η οικονομική και φορολογική σταθερότητα, η κοινωνική συνοχή, να μειωθεί η ανεργία και να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα, ώστε επιτέλους να οδηγηθούμε στην ανάκαμψη.


Το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα συνεχίσει να είναι «παρών» και να διεκδικεί για όλους τους επιχειρηματίες ένα μόνιμο και σταθερό επιχειρηματικό πλαίσιο, με σαφείς και τίμιους κανόνες.


Προτεραιότητά μας και για το 2017 θα εξακολουθήσει να είναι η διεκδίκηση ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων, η υλοποίηση νέων επενδύσεων, η κατάρτιση και η εκπαίδευση των επιχειρηματιών σε νέες πρακτικές και τεχνολογίες, η στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Μαγνησίας, με στόχο την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής.


Ας είναι το 2017 το έτος της οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Εύχομαι Καλή Xρονιά, με υγεία, ευτυχία, αλληλεγγύη, ελπίδα, δύναμη και προκοπή.


Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2017.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR